Loading...

MEDEWERKERS


Renilde Vos

Renilde Vos (Leuven, 13 februari 1964) heeft een jarenlange ervaring op het vlak van spirituele begeleiding en religieuze vorming van jongeren en volwassenen, en dit zowel in het onderwijs, in het pastoraat als in de vormingssector. Zij is theologe en heeft naast een academische ook een spirituele vorming genoten. Zij is – van christelijke zijde – voornamelijk thuis in de ignatiaanse en benedictijnse traditie, maar is tegelijk ook vertrouwd met Mindfulness en meer oosters gerichte meditatiepraktijken.

Wil je nog wat nader kennismaken? Lees dan een meer uitgebreide bio en deze interviews!
Bio Renilde Vos (PFD-bestand) Ilse Dekker, Op zoek naar je grondmelodie. De Geestelijke Oefeningen hertaald. Een opmerkelijk gesprek met Renilde Vos, in Cardoner 1 (2015), p. 25-31 (PFD-bestand) Joris Delporte, “Gestolde theologische begrippen vloei- en verstaanbaar maken”. Renilde Vos gidst KU Leuvenaars op hun zoektocht naar zin, in Tertio 26 februari 2014, p. 9 (PDF-bestand).

Johan Vanpée

Johan Vanpée (Gent, 10 juli 1964) is burgerlijk ingenieur en godsdienstwetenschapper. Het grootste gedeelte van zijn professionele loopbaan bracht hij door in het onderwijs en in het pastoraat. Hij is gevormd in de salesiaanse spiritualiteit en heeft daarnaast ook de invloed opgenomen van contemplatieve en meditatieve tradities uit het westen en het oosten. Hij heeft (o.a.) een jarenlange ervaring in het begeleiden van uitvaarten, (afscheids)rituelen en de (rouw)gesprekken errond.
©De Grondmelodie vzw - www.degrondmelodie.be