Loading...
» Terug naar aanbod

Van A - alleen tot Z - ziel


Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wat doet er toe voor mij? Hoe verlang ik mijn leven te leven? Waarvoor wil ik kiezen? Wat is van ultiem belang voor mij? Met wie ben ik verbonden? In welk verband leef ik?

Onder de oppervlakte van het dagelijks leven sluimeren bij elke mens, al dan niet bewust, dit soort grote en alomvattende vragen. Het zijn trage vragen, die een behoedzame benadering vergen en die zich niet in één twee drie laten beantwoorden. Het zijn spirituele vragen, omdat ze ons – als men wat nader toekijkt – aanspreken op onze bezieling, op wat ons inspireert en drijft.

Soms dienen deze vragen zich meer uitgesproken dan anders aan – omwille van gebeurtenissen in het leven, omwille van keuzes die zich opdringen, omwille van de confrontatie met verlies en kwetsbaarheid, of omdat men een andere levensfase in gaat. Op die momenten ervaren mensen vaak het verlangen om zich rond het zoeken van antwoorden op deze vragen te kunnen uitspreken.

Existentiële en spirituele begeleiding kan daartoe een middel zijn. In dit soort begeleiding biedt een begeleider jou de ruimte om je vragen en proeven van antwoorden op bestaansvragen te verkennen, te verwoorden, te verhelderen, te verdiepen, … Dat kan op verschillende manieren (in een eenmalig gesprek, in enkele gesprekken, of in een traject) en in verschillende vormen.


Concreet
In Van A – alleen tot Z – ziel nodigen spirituele (werk)woorden je uit tot een verkenning en verheldering van jezelf.

Van A – alleen, al/een, aarden, aandacht, aanwezigheid, … over B – buigen, bidden, beweging, … en K – knielen, knoeien, … of W – waken, wachten, … tot Z – zegen, zitten, zonde(r), zoeken, zielsgenoot en ziel: zovele woorden die inrijpoorten bieden tot bewustwording en verdieping van je bestaan.

Je kan opteren voor een eenmalig gesprek, voor verschillende losstaande gesprekken of voor een meer systematisch traject op jouw maat.


Praktisch
  • Voor wie? Wanneer je interesse hebt in deze begeleiding, meld je je aan bij Renilde via renilde.vos@degrondmelodie.be.
  • Waar? De gesprekken gaan door bij De Grondmelodie vzw, Kriekenboslaan 44, 3001 Heverlee. (Voor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer: zie contact.)
  • Prijs? 40 euro per gesprek van max. anderhalf uur. Studenten tot 25 jaar betalen 25 euro.

©De Grondmelodie vzw - www.degrondmelodie.be